Author: admin

Emoji-t që flasin shqip

“Çkemi plako”; “O skifter”; “Të rujt Kisha Laçit”,  i dëgjojmë thuajse çdo ditë, por tani mund t’i përdorim edhe në mesazhe. Quhet Ngjitsat dhe është një nga aplikacionet shqiptare më cool. Emojis, apo figurat janë të pashmangshme në komunikimin tonë në rrjetet sociale. Për disa nuk kanë kuptim, të tjerë i përdorin thjesht për të […]
Read more

Uebsajti i parë në botë

Në 1954 tek CERN (“Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire”) që u themelua nga Bashkimi Evropian (me qëllimin e vetëm për të studiuar përbërjen e universit). Nga këtu një shkencëtar britanik i quajtur Tim Berners-Lee shpiku World Wide Web (www) në 1989. Uebsajti i parë u krijua në CERN qysh në vitin 1993; lidhja e […]
Read more